Braila 24.ro : Film and photo gallery from the launch of “The Game…” in Braila, Wednesday, March 12, 2014

Miercuri, 12 martie, de la ora 17.00, iubitorii de carte s-au întâlnit la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” cu scriitorul Varujan Vosganian, propus anul acesta de catre Uniunea Scriitorilor din România la premiul Nobel pentru literatură cu romanul “Cartea şoaptelor”, una dintre cele mai bune cărţi apărute după 1989. Brăilenii s-au bucurat astăzi de lansarea unui nou volum semnat de Varujan Vosganian, numit “Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri”, carte care a aparut în 2013 în colecţia “Fiction Ltd.” a Editurii Polirom, precum şi în ediţie digitală.

În prezenţa unui public numeros, oameni de cultură, poeţi, scriitori, reprezentanţi ai diferitelor instituţii judeţene, cât şi a primarului Aurel Simionescu, Biblioteca Judeţeană a găzduit miercuri seara lansarea cărţii “Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri”, semnată de scriitorul Varujan Vosganian. Autorul volumului este propus anul acesta de către Uniunea Scriitorilor din România la premiul Nobel pentru literatură cu romanul “Cartea şoaptelor”, una dintre cele mai bune cărţi apărute după 1989. Romanul, tradus deja în numeroase limbi, a fost considerat de critică o epopee a secolului XX, o carte ce prezintă identitatea poporului armean.

„Omul politic şi, în acelaşi timp, scriitorul Varujan Vosganian, este un prozator exponenţial al literaturii noastre de azi, iar despre ultimul său volum “Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri” se poate spune că este o carte cu mesaj, de reflecţie asupra condiţiei umane, ce aduce în prim plan neliniştile şi incertitudinile noastre”, a subliniat în deschiderea lansării de carte moderatorul evenimentului, dr. Eduard Claudiu Braileanu.

Liberalul Varujan Vosganian, fostul Ministru al Economiei, s-a născut la 25 iulie 1958, în Craiova. Este preşedintele Uniunii Armenilor din România şi prim-vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor. Lucrările sale includ trei volume de poezie – “Şamanul albastru” (1994), “Ochiul cel alb al reginei” (2001), “Iisus cu o mie de braţe” (2005), precum şi volumul de nuvele “Statuia comandorului” (1994).

La Editura Polirom a mai publicat romanul “Cartea şoaptelor” (2009; ediţia a II-a, 2012), care a fost distins cu numeroase premii în ţară şi străinătate, fiind declarat bestsellerul anului 2013 în Armenia.

Despre toate acestea au vorbit, alături de autor, prof. Evelina Dumitraşcu, prof. Dumitru Anghel şi conf.univ.dr. Zamfir Bălan, care au transformat o seară de martie într-o lume mirifică a culturii contemporane.

  • Posted by  Varujan Vosganian
  • Aparitii in presa, Lansari, Noutati, Stiri
  • 0 Comments

Total 0 Comments

Leave a comment


Aboneaza-te la Newsletter!

Daca vrei sa afli ultimele noutati din jocul frunzelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>