Imagini de arhivă: „Statuia comandorului” la Botoșani – 8 nov. 2018

O carte-document interzisă în ultimul deceniu al dictaturii comuniste din România a fost lansată la Botoșani. Mai precis, este vorba despre colecția de nuvele a cunoscutului scriitor și om politic, Varujan Vosganian, intitulată ”Statuia Comandorului”. La eveniment au participat numeroși oameni de cultură botoșăneni.

Varujan Vosganian, cunoscut om politic român a sosit ieri la Botoșani în calitate de scriitor. Mai precis, de exponent a generației optzeciștilor, una dintre cele mai prolifice din literatura română. Scriitorul Varujan Vosganian a relansat cartea ”Statuia Comandorului”, o culegere de nuvele deosebit de apreciate, cel puțin în accepțiunea scriitorului botoșănean Gellu Dorian.

Nuvelele adunate în ”Statuia comandorului” au fost scrise înainte de 1989, în anii 80. Au fost interzise la aceea vreme și au fost publicate pentru prima dată abia în 1994.

De altfel, nuvelele lui Varujan Vosganian nu sunt doar o mostră de literatură optzecistă ci și un veritabil document privind viața și concepțiile din ultimul deceniu al comunismului românesc.

Cele patru nuvele cuprinse în ”Statuia comandorului” au titluri parabolă precum Cercul de Aramă, Statuia Comandorului, Surâsul Giocondei și Cerul lui Arhimede. Evenimentul a fost sponsorizat de Ministerul Culturii și Identității Naționale dedicat Centenarului.

http://www.somaxtv.com/statuia-comandorului-o-carte-document/

  • Posted by  Varujan Vosganian
  • Aparitii in presa, Lansari, Noutati, Stiri
  • 0 Comments

Total 0 Comments

Leave a comment


Aboneaza-te la Newsletter!

Daca vrei sa afli ultimele noutati din jocul frunzelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>