“The Game of the Hundred Leaves and Other Stories” was launched in Jassy

Omul politic s,i in acelasi timp, scriitorul Varujan Vosganian, si-a lansat ,astazi, la ora 12.00, la Librariei Carturesti, volumul intitulat “Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri”.Alaturi de autor a participat moderatoarea evenimentului, Daniela Zeca-Buzura si criticii literari, Luminita Corneanu si Ioan Holban, care au facut publicului o scurta prezentare a volumului.
“Este o carte care trimite la textele sacre, la” Jocul cu margelele de sticla”, la “Portretul lui Dorian Gray”. Vitalitatea, farmecul crud al povestilor sunt iarasi un argument in plus pentru a va recomanda aceasta carte”, a declarat moderatoarea intalnirii, Daniela Zeca-Buzura. Inainte ca autorul sa-si prezinte cartea, criticul literar Luminita Corneanu, a precizat ca, “am pornit la lectura noului volum, Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri avand in minte Cartea soaptelor si cartile de poezii ale lui Varujan Vosganian. Am plecat avand in minte aceste elemente de fantastic inserate in cotidian. M-a luat prin surprindere, in primul rand prin tematica abordata, tematica mai curand vizibila in fundal. Aceasta carte a domnului Vosganian este o radiografie a societatii romanesti post 1989 si nu numai, care arunca o gandire lucida si critica asupra celor mai controversate dar in acelasi timp si unor aspecte tipice ale societatii romanesti de tranzitie”.
In prezenta a peste 200 de participanti la eveniment , Varujan Vosganian si-a prezentat cea mai recenta opera a sa, “Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri”. “ Geneza acestei carti, vine dintr-o lectura pe care am facut-o asupra revistei de presa din America latina. Am si eu partea mea de responsabilitate. Poate ca aceasta responsabilitate pe care o am si aceasta sansa de a vedea placile tectonice ale societatii romanesti, m-au indemnat sa scriu aceasta carte. Cei care au citit aceasta carte, sa scrie mai departe propriile noastre jocuri. Eu sper ca fiecare sa aiba in tolba, atatea frunze, incat atunci cand nu sunt destule frunze ale copacilor, sa aiba suficiente ca asezandu-le, sa poate sa ajunga exact acolo unde doresc”, a declarat Varujan Vosganian.

Total 0 Comments

Leave a comment


Aboneaza-te la Newsletter!

Daca vrei sa afli ultimele noutati din jocul frunzelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>