“The Game…” was launched during the Gaudeamus Bookfair (24 nov 2013)

Scriitorul Varujan Vosganian, care şi-a lansat duminică la Târgul Gaudeamus volumul de proză scurtă “Jocul celor o sută de frunze”, a declarat că acesta reprezintă o încercare de a scrie o “Carte a şoaptelor” a poporului român.

“E o carte care vorbeşte de neliniştile noastre. Nu dă concluzii, pentru că omoară arta”, a spus Vosganian, pentru care “cititorul va scrie mai departe Jocul celor o sută de frunze”.

Scriitorul Gabriel Chifu a remarcat că volumul este “o carte a autorului”, în care acesta “îşi dovedeşte iscusinţa auctorială” practicând “un realism care însufleţeşte o lume a marginalilor”, preschimbându-se apoi într-un realism magic ce te duce cu gândul la Ştefan Bănulescu ori la Fănuş Neagu.

Şi scriitorul Nicolae Prelipceanu a declarat că Vosganian îşi dovedeşte în volum “sensibilitatea poetică, în ciuda cruzimii unora dintre povestiri”.

Potrivit Polirom, “autorul Cărţii şoaptelor, unul dintre cele mai bune romane apărute în literatura română de după 1989″, propune în “Jocul celor o sută de frunze” “iniţierea în realismul magic al unei Cărţi a şoaptelor a poporului român”.

“Cele şase povestiri ale volumului vorbesc despre neliniştile, căutările şi incertitudinile noastre, despre atâtea traume încă nevindecate. Jocul celor o sută de frunze ne previne că, dacă memoria, ca stare de luciditate, nu se regăseşte în prezentul şi chiar în viitorul nostru, viitorul nu va fi decât o reîntoarcere în trecut”, apreciază Polirom.

  • Posted by  Varujan Vosganian
  • Lansari, Noutati, Stiri
  • 0 Comments

Total 0 Comments

Leave a comment


Aboneaza-te la Newsletter!

Daca vrei sa afli ultimele noutati din jocul frunzelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>